2014 m. spalio 27 d., pirmadienis




Pati tikrai nesu žuvies mėgėja ir nors tikrai žinau, kad valgyti žuvį tiesiog būtina, deja, tai darau gana retai. Bet šis receptas kaskart  verčia mane susimąstyti ir galbūt netgi pakeisti savo nuomonę apie žuvį. Juk švelni ir sultinga žuvis, su labai skaniomis, aromatingomis daržovėmis negali palikti abejingų...




Porcijų skaičius: ~ 6 - 8 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 1,5 val. (neskaičiuojant marinavimosi laiko) 

Reikės:

  • Vidutinio dydžio lydekos (~1 - 1,5 kg)
  • ~250 ml. grietinėlės
  • Šviežių arba šaldytų daržovių mišinio (aš naudojau cukinijas, šparagines pupeles, morkas, bulves, žirnelius)
  • Druskos
  • Pipirų
Marinatui:
  • Poros skiltelių česnako
  • Druskos (~1 a.š.)
  • Šviežiai grūstų pipirų
  • Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Poros šaukštų balzaminio acto
  • Poros lapelių šviežio šalavijo
  • Šakelės rozmarino (šviežio arba džiovinto)
  • Pusės citrinos sulčių ir žievelės
Paruošiamas marinatas: česnakas, šalavijas ir rozmarinas sudedami į grūstuvę ir sutrinami, suberiama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Supilamas aliejus, actas, citrinos sultys, suberiama tarkuota citrinos žievelė. Marinatas gerai išmaišomas ir juo įtrinama žuvis. Paliekama marinuotis kelioms valandoms, o geriausia - per naktį.



Žuvis dedama į skardą, šalia jos dedamos druska ir pipirais pagardintos daržovės. Viskas uždengiama folija ir dedama kepti į 180°C orkaitę ~40 min. Tada supilama grietinėlė ir kepama dar ~20 min. (patikrinama ar daržovės ir žuvis jau iškepusios ir patiekiama).


Skanaus!


1 komentaras: