2014 m. gruodžio 17 d., trečiadienis




Kalėdos jau visai čia pat: namai papuošti, kambariuose puikuojasi gražiausios eglutės, kvepia mandarinais ir meduoliais... 
Na, o pas mane kvepia apelsinais ir ką tik iškeptais itališkais biscotti. Tai labai paprasti, bet kartu ir be galo skanūs sausainiai, puikiai tinkantys šventėms, tiek tiesiog pasimėgavimui prie arbatos puodelio, tiek mielai dovanėlei draugams ar artimiesiems.



Porcijų skaičius: ~ 1 skarda (~30 džiūvėsėlių)
Gaminimo trukmė: ~ 1 val. 20 min. 
Šaltinis: http://www.browneyedbaker.com

Reikės:
  • 1¾ puodelio miltų
  • ¾ puodelio rudojo cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušinių
  • Pusės apelsino žievelės
  • 50 g migdolų
  • 100 g džiovintų spanguolių
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir spanguolėmis.
Kiaušiniai plakami porą minučių, kol taps šviesia, gelsva mase, įberiama tarkuota apelsino žievelė. Po truputį, pastoviai maišant, suberiamas miltų mišinys.
Tešla išverčiama ant gerai miltuoto paviršiaus ir minkoma vis įberiant miltų, kol nebelips prie rankų. Padalinama į dvi lygias dalis. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuojamas ritinėlis ir kepama 160 laipsnių orkaiteje ~25-30 min, kol tešla bus iškepus, bet paspaudus: švelni ir minkšta.
Iškepusi tešla išimama ir 10 min. paliekama atvėsti. Orkaitės temperatūra sumažinama iki 150 laipsnių.
Tada supjaustoma ~1,5 cm gabalėliais, jie išdėliojami skardoje ir dedami kepti ~10 min. Po to visi sausainiai apverčiami ir kepami dar ~10 min. (kraštuose jau ims kietėti kaip džiūvėsiai, bet viduriukai dar bus minkšti, tačiau atvėsę jie taip pat taps kietesni ir traškūs.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą