2015 m. sausio 4 d., sekmadienis



Tingus sekmadienio rytas... Laikas, kai nereikia niekur skubėti, nereikia lėkti, įsisukti į amžiną rūpesčių sūkurį, laikas, kai galima šiek tiek atsipūsti.
Manau, kad daugeliui neatsiejama sekmadienio dalis - vėlyvi, kažkuo kitokie nei įprastą dieną pusryčiai. Juk kiekvienam norisi net ir paprastą sekmadienio rytą gardžiai papusryčiauti...


Ir štai aš šio sekmadienio pusryčiams nusprendžiau pagaminti varškėčius, bet ne tuos įprastus: nedidelius virtus varškėtukus, ar į lengvus blynelius panašius varškėčius, bet visai kitokius ir man tikrai naujus - orkaitėje keptus varškėčius.
Įdėjus varškėčius kepti aš nekantriai laukiau rezultato, nes tikrai nebuvau nei mačiusi, nei ragavusi taip paruoštų varškėčių... O laukti neabejotinai buvo verta! Varškėčiai pavyko tiesiog puikiai, lengvi, purūs, gal net labiau panašūs į mažas varškės bandeles... tiesiog tobulai tinkantys sekmadienio pusryčiams... 



Porcijų skaičius: ~ 10 varškėčių
Gaminimo trukmė: ~ 30 min.
Šaltinis: "7 ingredientai"

Reikės:
  • 180 g varškės (9% riebumo)
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1 - 2 v.š. cukraus
  • Pusės citrinos žievelės (jei norite, vietoj jos galite dėti džiovintų vaisių, kakavos, vanilės, žolelių ar bet kokių kitų mėgstamų prieskonių)
Varškė sudedama į dubenį ir šiek tiek sutrinama šakute. Įmušami kiaušiniai, įberiama cukraus, citrinos žievelės (ar kitų prieskonių) ir viskas išplakama iki vientisos, purios masės.
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais. Pusė miltų suberiama į varškės masę ir viskas gerai išplakama. Likę miltai suberiami ant stalo, ant jų sukrečiama varškės masė ir viskas minkoma, kol tešla nelips prie rankų.
Iš tešlos suformuojamas ritinėlis ir supjaustomas nedideliais (slyvos dydžio) gabalėliais.
Varškėčiai dedami į kepimo formą ir kepami iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~12 min., kol gražiai pagels.
Varškėčius patiekite su mėgstama uogiene, grietine ar saldžiu padažu.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Skaniai atrodo,bandysiu,tik nemanau,kad 12 minuciu pakaks kepimui

    AtsakytiPanaikinti