2015 m. vasario 1 d., sekmadienis


Lėtai ir tingiai slenkanti savaitgalio popietė, kai lauke lengvas šaltukas margina stiklą nepaprastais raštais, o ryški žiemiška saulė tarsi praskaidrina jau kurį laiką vyravusią tamsą ir niūrumą...
Tokiomis dienomis noras pagaminti ką nors skanaus man tiesiog neduoda ramybės ir aš su didžiausiu džiaugsmu sukiojuosi virtuvėje.
Šį kartą prisiminiau Italiją... ir tiesiog tobulu skoniu užburiančią jos virtuvę. 
Man itališki patiekalai visada atrodo labai paprasti, naminiai ir dėl to, be galo skanūs...




Porcijų skaičius: ~2 gana didelės porcijos
Gaminimo trukmė: ~45 min (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Reikės:  
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • ~3 v.š. pesto padažo
  • ~0,5 stiklinės stambiai maltų džiūvėsėlių
  • Saujos tarkuoto parmezano
Marinatui:
  • Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Pusės citrinos žievelės
  • Šaukštelio citrinos sulčių
  • Žiupsnio džiovinto baziliko

Visi marinatui skirti ingredientai sumaišomi ir gautu marinatu ištrinama vištienos file. Paliekama marinuotis, geriausiai nakčiai.
Vištienos file kraštelyje įpjaunama, kad susiformuotų "kišenė" ir jos į jos vidų dedama po šaukštą pesto, jis gerai paskirstomas.
Pagaminami trupiniai: džiūvėsėliai sumaišomi su parmezanu ir likusiu šaukštu pesto padažo.
Krūtinėlės sudedamos į kepimo skardą, ant jų suberiami džiūvėsėliai ir viskas dedama kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ~20 - 25 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą