2015 m. vasario 7 d., šeštadienis


Virtuvė, tai tarsi stebuklinga vieta, kurioje jaučiuosi tiesiog "savo vietoje"... Tai vieta, kurioje man niekada nepabosta, kurioje net ir po sunkiausios dienos pailsiu, kur kiekvieną, net ir paprasčiausią patiekalą gaminu su didžiule meile... 
O jei negaminu, tai bent jau galvoju apie gaminimą, žiūrinėju gražias, ne - tiesiog tobulas nuotraukas, apsilankau kitų tinklaraštininkų kampeliuose ir, žinoma, ieškau naujų receptų, idėjų, įkvėpimo...



Ir štai, vieną dieną, naršydama receptų platybėse, aptikau tokį, nors ir labai paprastą skanėstą, senai pamiršta, užgožtą įdomesnių, naujoviškų gardėsių... 
♥ "Gerai gaminti nereiškia gaminti įmantriai." 
- Julia Child

Porcijų skaičius: ~12 gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~ 1 val. 20 min.

Reikės:
  • 4 stiklinių miltų
  • 4 a.š. kepimo miltelių
  • 6 kiaušinių
  • 2 stiklinių cukraus
  • 0,5 stiklinės aliejaus
  • 0,5 stiklinės grietinės
  • 1 apelsino žievelės
  • 2 apelsinų sulčių (~100 ml)
Kiaušiniai plakami su cukrumi, kol taps vientisa gelsva mase. Į cukraus ir kiaušinių plakinį po truputį supilamas aliejus, sudedama grietinė, suberiama apelsino žievelė ir supilamos apelsinų sultys. Viską gerai išmaišius suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais. Viskas gerai išmaišoma.
Tešla sukrečiama į kepimo formą (jei reikia, prieš tai išteptą sviestu) ir keksas kepamas 180 laipsnių orkaitėje ~50 - 55 min.



* Iš tokio kiekio išeina gana didelis keksas (dėl to ir kepti tenka taip ilgai), tad jei norite, galite daryti mažesnį, tiesiog naudokite pusę visų produktų kiekio ir, žinoma, nepamirškite, kad kepti reikės trumpiau.

Skanaus!

4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Naudojau įprastą, 250 ml. talpos stiklinę :)

      Panaikinti
  2. Gaila buvo ismesti produktus,o ju cia tikrai nemazai isejo,ir iskeliavo i siuksliadeze...

    AtsakytiPanaikinti