2015 m. vasario 15 d., sekmadienis


Ramus šeštadienio rytas, kai nereikia niekur skubėti, kai galima šiek tiek patinginiauti... Rytas, kai išėjus į lauką tiesiog neįmanoma nesišypsoti, nes ima šildyti jau beveik pavasariška saulutė, ant šakelių sėdintys paukšteliai jau čiulba linksmas savo giesmeles ir jau, tarsi, galima pajusti tą švelnų, pavasario kvapą...
Toks ir buvo man šeštadienio rytas, ramus, gražus ir tiesiog šiltas... Ir, žinoma, tokį rytą reikia ir puikių pusryčių. O kas labiau tinka savaitgalio pusryčiams jei ne blynai...?
Šie blyneliai tiesiog pranoko bet kokius mano lūkesčius! Jie - tiesiog tobuli! Ir aš tikrai nesakau to veltui... Išorėje blyneliai traškūs, apskrudę, o viduje - minkštučiai, purūs ir neapsakomai švelnūs... Žodžiu, tiesiog nepakartojami! 




Porcijų skaičius: ~25 blyneliai
Gaminimo trukmė: ~ 30 - 45 min
Šaltinis: Buns in my oven

Reikės:
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. sodos
  • 4 v.š. cukraus
  • Žiupsnio druskos
  • 1,5 stiklinės pasukų
  • 2 kiaušinių
  • 4 v.š. aliejaus
Miltai, kepimo milteliai ir soda sumaišomi ir išsijojami. Į miltų mišinį įberiama cukraus ir druskos. Kitame dubenyje kiaušiniai lengvai išplakami su pasukomis ir į mišinį, po truputį beriami miltai ir viskas gerai išmaišoma. (Tešla gali pasirodyti šiek tiek tirštoka, bet tokia ir turi būti).
Blyneliai kepami keptuvėje pripiltoje aliejaus, ant nedidelės ugnies (kitaip ims degti), kol abi pusės gražiai apskrus (tai užtrunka vos minutę ar dvi - blyneliai išklepa labai greitai).
Blynai patiekiami su uogiene, medumi, klevų sirupu ar bet kokiu kitu mėgstamu pagardu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą