2015 m. kovo 8 d., sekmadienis


Šypsena...  jaukus vakaras, apsigaubus šiltu, minkštu pledu, su puodeliu karštos, kvapnios arbatos rankose... saulėtas rytas, kai namai gardžiai kvepia ką tik iškepta duona... pasivaikščiojimas šiltą vakarą, kai besileidžianti saulė dangų nudažo tomis nepakartojamomis spalvomis... juokas, kai jau, rodos, nebegali sustot... mielos smulkmenos, dalykai, kurie kiekvieną dieną daro gražesnę...


♥ "Be in love with your life. Every minute of it." 

- Jack Kerouac


Ir štai, vienas iš tokių dalykėlių - keksiukai, mažas, saldus džiaugsmo spindulėlis, jų nepaprastas kvapas užlieja namus, tiesiog kviečia akimirkai stabtelėti ir pasimėgauti...

Minkšti, drėgni, ne per saldūs, kvepiantys cinamonu ir kriaušėmis... ir svarbiausia - pagaminti su meile! 




Porcijų skaičius: ~12 keksiukų
Gaminimo trukmė: ~ 45 min.
Šaltinis: Sprouted kitchen


Reikės:

  • ¾ stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 ¼ stiklinės miltų
  • ¼ stiklinės miltų kepiniams*
  • ¼ a.š. sodos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • ~½  a.š. cinamono
  • 2 kriaušių
  • 85 g sviesto
  • ⅔ stiklinės rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės pasukų
  • ~1 stiklinės lazdyno riešutų
Orkaitė įkaitinama iki 220 laipsnių.
Miltai, kepinių miltai, cinamonas, soda ir kepimo milteliai sumaišomi ir išsijojami, įmaišomi avižiniai dribsniai.
Riešutai apkepinami sausoje keptuvėje, nuo jų nulupama odelė ir jie truputį pasmulkinami.
Kriaušės sutarkuojamos stambia tarka, jei išsiskiria daug sulčių jos nupilamos.
Sviestas ištirpinamas, paliekamas kelioms minutėms atvėsti. Šiltas sviestas sumaišomas su cukrumi ir plakama, kol taps vientisa mase. Tada, po vieną įmušami kiaušiniai, nuolat maišant sudedamos tarkuotos kriaušės, supilamos pasukos. Į tešlą po truputį suberiamas miltų mišinys ir viskas gerai išmaišoma.
Tešla sukrečiama į formeles, keksiukų viršus apibarstomas riešutais ir jie dedami kepti, bet vos tik įdėjus keksiukus į orkaitę temperatūra sumažinama iki 190 laipsnių.
Keksiukai kepami ~25 minutes.


*Jau paruoštų miltų kepiniams galite nusipirkti kai kuriuose prekybos centruose, bet aš juos pasigaminu pati: 
Pamatuojama 1 stiklinė miltų, iš jos išimami du šaukštai miltų ir vietoj jų įdedami du šaukštai kukurūzų krakmolo. Miltų ir krakmolo mišinys persijojamas penkis kartus (taip, penkis kartus -  taip viskas gerai išsimaišys, miltų tekstūra taps daug tolygesnė ir vientisesnė).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą