2015 m. balandžio 18 d., šeštadienis



Ar pastebėjote, kaip kas rytą vis garsiau čiulba paukščiai, kaip kas rytą vis skaisčiau šviečia saulė, kaip dar ką tik buvę maži medžių pumpurėliai kasdien tampa vis žalesni ir kur ne kur jau išskleidžia pirmuosius lapelius...? 
Ar pastebėjote, kaip vis labiau kvepia vasara..?



Pagalvojus apie vasarą atrodo saulė užlieja virtuvę nepaprasta šviesa ir šiluma... Norisi kažko lengvo, įdomaus, kažko, kas primintų vasarą...




Porcijų skaičius: 4 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 15 - 20 min

Reikės:
  • Vištienos kūtinėlės
  • Druskos
  • Pipirų
  • Mėgstamų prieskonių
  • Saujos mėgstamų salotų (aš naudojau paprastąsias, žalias salotas)
  • Saujos špinatų
  • Vieno ilgavaisio (ar kelių paprastų agurkų)
  • ~5 - 6 nedidelių pomidorų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šaukšto balzaminio acto
  • Pusės skardinės konservuotų persikų
  • Žiupsnio stambiai maltų džiovintų čili piprų 


Vištiena apšlakstoma alyvuogių aliejumi, pagardinama druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, paliekama marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
Paruošiamas padažas: persikai sutrinami virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdedama čili pipirų. Padažas supilamas į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinamas. Paliekamas atvėsti.
Vištiena kepama grill keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Salotos suplėšomos rankomis, sumaišomos su špinatais. Pomidorai ir agurkai supjaustomi, sumaišomi su salotomis, viskas pagardinama druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
Į lėkštę dedamos salotos, ant jų, supjaustyta vištiena ir viskas pagardinama padažu.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Padažas labai skanus ir puikiai tinkantis prie vištienos. Būtų šaunu daugiau tikių įdomesnių receptų.

    AtsakytiPanaikinti