2013 m. kovo 20 d., trečiadienis


Porcijų skaičius: ~ 6 - 8 porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 40 min.

Reikės:
  • 2 stiklinių ryžių (aš naudoju plikytuosius)
  • ~2 dideli puodeliai sultinio
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • ~100 ml balto sauso vyno
  • Pakelis šaldytų daržovių mišinio (galima naudoti ir šviežias, jei tik norite)
Paruošimas:

Keptuvėje su gerai įkaitintu alyvuogių aliejumi apkepami smulkiai supjaustyti svogūnai ir česnakai, suberiami ryžiai ir taip pat (~1min) pakepami, supilamas vynas ir truputi paverdamas kol išgaruos alkoholis.. Įpilama šiek tiek sultinio ir pastoviai maišant verdama. Kai sultinys išgaruoja pilama dar šiek tiek ir taip iki tol kol ryžiai bus suminkštėję (tik nepamirškit, jog risotto - itališkas patiekalas ir ryžiai turi būti paruošti "al dente" o ne pavirtę į košę). Gaminant risotto svarbu visą laiką nesustojant, lengvai maišyti ir vis pilti visai po nedaug sultinio.
Į ryžius sudedamos lengvai svieste apkeptos daržovės, viskas pagardinama mėgstamais prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą