2013 m. liepos 8 d., pirmadienis



Fokacia - Itališka šviesi duona. Tai be galo paprastas ir skanus receptas kuris neabejotinai pasiseks kiekvienam. Anksčiau aš ne katą bandžiau kepti duoną, bet man niekada taip ir nepavykdavo, vienoms reikia specialaus raugo, kitos per daug sudėtingos ir "reiklios", o štai fokacia - puikus sprendimas.



Porcijų skaičius: vidutinis kepaliukas duonos 


Gaminimo trukmė: ~ 1 val 30 min (kartu su kildinimo laiku)
Reikės:
  • 500g miltų
  • 1 (nepilnas) šaukštelis druskos
  • 25g šviežių mielių
  • 300ml šilto vandens
  • 30ml alyvuogių aliejaus
  • Pusė šaukštelio cukraus
Mieles sumaišyti su vandeniu ir cukrumi, palikti ~10 minučių pastovėti. Į miltus įmaišyti druską, iš lėto supilti mieles ir alyvuogių aliejų. Minkyti tešlą ~10 minučių (tešla gali atrodyti šiek tiek per skysta ir limpanti prie rankų - TAIP TURI BŪTI). 
Sudėti tešlą į dubenį, užkloti drėgnu rankšluosčiu ir pastatyri į 50 laipsnių orkaitę ~30 minučių.
Dar kartą išminkyti tešlą ir dėti ją į aliejumi išteptą silikoninę kepimo formą (jei naudosite metalinę formą, patarčiau iškloti ją kepimo popieriumi). Duoną kepti 200 laipsnių orkaitėje ~15min. apversti duoną ir iš kitos pusės kepti dar ~10min.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą