2013 m. liepos 8 d., pirmadienis




Troškinys - žodis kurį išgirdus mano apetitas kaip mat prabunda. Aš labai mėgstu troškinius... Sultinga mėsa, švelnios daržovės, nepakartojamas prieskonių aromatas... Visa tai tikrai nepakartojama.

Neseniai atradau ir naują pagalbininką virtuvėje su kriuo troškiniai tampa dar skanesni - tai vynas.
Anksčiau skaitydama receptus ir radusi juose vyną tiesiog pagalvodavau: "Apsieisiu ir be jo", bet dabar manau visiškai priešingai.


Porcijų skaičius: ~4 porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 40 min. ( neskaičiuojant marinavimo laiko )

Taigi, puikiam troškiniui reikės:

  • ~300 g kiaulienos
  • Mėgstamų priekonių (be to patarčiau prieskoniu ruošti patiems, juk parduotuvėse parduodami prieskonių mišiniai visada yra tokie patys, nebijokite eksperimentuoti ir tikrai gausis geriau nei "gerai")
  • ~100 ml raudono sauso vyno
  • Alyvuogių aliejaus
  • ~200 g bulvių
  • Poros morkų
  • Pora šaukštų sojos
Mėsa supjaustoma nedideliais gabalėliais, pabarstoma prieskoniais, apšlakstoma alyvuogių aliejumi ir užpilama vynu (kad mėsą dubenėlyje vos vos apsemtų). Mėsa padedama į šaldytuvą ir bent porą valandų marinuojama (jei norima paliekama per naktį).
Mėsa apkepama gerai įkaitintoje keptuvėje, į ją įpilama dar šiek tiek vyno ir palaukiama kol išgaruos alkoholis, tada sudedamos stambiais kubeliais supjaustytos bulvės, morkos, įpilma  sojos, šlakelis vandens (taip pat galima įdėti šaukštelį pomidorų pastos) ir viskas troškinama ant mažos ugnies kol bulvės suminštės.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą