2013 m. liepos 10 d., trečiadienis

Koldūnai



Naminiai koldūnai.... Kas gali būti geriau..?
Koldūnus aš labai mėgstu ir net tai, kad kartais reikia net kelias valandas juos lipdyti manęs nebaugina :)


Porcijų skaičius: ~ 4 - 6 porcijos 


Gaminimo trukmė: priklauso nuo lipdymo įgūdžių :)

Naminių koldūnų tešlai reikės:
  • 380g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 120ml vandens
  • Žiupsnelis druskos
Kiaušinis lengvai išplakamas (kad trynys susimaišytų su baltymu), į kiaušinį įberiams žiupsnelis druskos. Gautas kiaušinio mišinys pilamas į miltus, pastoviai minkant, po truputį į miltus supilamas ir vanduo, tešla gerai išminkoma.
Išminkius tešlą ji kočiojama ir formuojami koldūnai.

* Įdarui aš naudoju maltą vištieną ir kiaulieną sumaišytas maždaug vienodomis proporcijomis ir pagardintas mėgstamais prieskoniais ir smulkiai pjaustytu svogūnu.


* Iš tokio kiekio tešlos man išeina maždaug 60 nedidelių koldūnų, bet kadangi mums tiek neužtenka (o ypač jei užsuka svečiai) aš darau dvigubą, o kartais ir trigubą porciją.


*Prie koldūnų galima paruošti lengvą padažą. Sumaišyti po šaukštą grietinės ir majonezo, įmaišyti šviežių žolelių ir skiltelę smulkiai supjaustyto česnako.


Skanaus!


2 komentarai:

  1. Norėčiau tik papildyti. Norint gauti minkštus koldūnus, juos būtina maišyti su karštu vandeniu, kitaip jie bus guminiai:) kiaušinis nelabai ir reikalingas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, ačiū už patarimus. Vandenį pati visada pilu šiltą, o dėl kiaušinių, tai net nežinau, niekada nebandžiau daryt be jų :)

    AtsakytiPanaikinti