2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis



Tortai... - tai mano didžiausias pomėgis virtuvėje. Kepant tortus aš tarsi pailsiu, pralinksmėju...
Tortus gaminti be galo smagu, nes yra labai daug erdvės improvizacijai :)

Porcijų skaičius: ~ 12 - 16  gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~ 2 valandos (neskaičiuojant puošimo laiko)

Biskvitams reikės:
  • 6 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės cukraus
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • Šaukštelis citrinos žievelės
  • Šaukštelis apelsino žievelės
Kiaušiniai suplakami su cukrumi, po truputį suberiami miltai ir kepimo milteliai, įmaišomos citrinos ir apelsino žievelės.
Biskvitai kepami po vieną, gerai sviestu išteptoje skardoje 200 laipsnių C orkaitėje ~10 min (kol švelniai paruduos). (Turite iškepti 3 biskvitus)

Jogurtiniam kremui:
  • 400g plakamosios grietinėlės
  • 300g jogurto (be priedų)
  • 20g želatinos
  •  ~3 šaukštai cukraus
  • Norimų vaisių arba uogų (puikiai tinka šviežios braškės ar avietės arba konservuoti persikai)
Grietinėlė išplakama su cukrumi. Į jogurtą įmaišoma išbrinkinta vandenyje želatina ir grietinėlė.

Torto surinkimas:
Į konditerinį žiedą (arba kepimo formą su nuimamais kraštais) dedamas vienas biskvitas, ant jo sukrečiama pusė kremo, dedami norimi vaisiai arba uogos. Dedamas sekantis biskvitas, kremas, vaisiai ir viskas uždengiama paskutiniu biskvitu.  Tortas paliekamas bent porai valandų šaldytuve, kad sustingtų ir išėmus puošiamas.

Skanaus!



* O čia - mano puošimo cukraus mase bandymas :) Gal ir ne tobulas, bet aš stengiausi :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą