2013 m. liepos 24 d., trečiadienis





"Gnocchi" (tariasi – g nioki) - tai Itališki bulvių virtinukai patiekiami ir kaip pagrindinis patiekalas su įvairiais padažais, o gali būti patiekiami kaip garnyras.

Šiaip pirmą kartą išgirdus šį pavadinimą net sunku įsivaizduoti kas tai tokio; man asmeniškai pavadinimas primeną kokius nors japoniškus sušius, bet tai toli gražu ne taip...
Gnocchi - labai paprastas ir greitas patiekalas, nereikalaujantis nei ypatingų žinių, nei specialių produktų ir aš garantuoju, jog šis patiekalas pavyks visiems.


Porcijų skaičius: ~ 4 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Taigi, virtinukms reikės:
  • ~500g virtų bulvių
  • ~250g miltų
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos
 Bulvės sutrinamos, sumaišomos su kiaušiniu ir druska, po truputį įminkomi miltai. Jei tešla gaunasi skystoka, galite įdėti daugiau miltų.



Iš tešlos padaromas plonas ritinėlis ir supjaustomas nedideliais gabalėliais. Virtinukai paliekami ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus ~10 minučių.
Virtinukai sudedami į verdantį vandenį ir ~3~4 minutes verdami kol pakils į paviršių.


Pomidorų pastai:

  • 3 pomidorai
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas 
  • Sauja šviežių bazilikų
  • Druska
  • Pipirai
 Pomidorai nuplikomi verdančiu vandeniu ir nuo jų nulupama odelė. Svogūnai supjaustomi ir apkepami, sudedami supjaustyti pomidorai, viskas porą minučių pašildoma, pagardinama bazilikais, druska ir pipirais. Viskas sutrinama elektriniu trintuvu ir dar porą minučių pašildoma.

Gnocchi sudedami į keptuvę, užpilami padažu ir šiek tiek pašildomi.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą