2013 m. liepos 26 d., penktadienis





Tikriausiai daugelis iš jūsų yra bent kartą ragavę dabar be galo populiarių duonos lazdelių, nuo kurių prekybos centruose tiesiog lūžta lentynos. Šių lazdelių galima rasti visokiausų skonių, bet aš manau, kad tikrai sutiksite su manimi, kad naminės vis tiek bus skaniausios.

Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Reikės:

  • 250 ml pieno
  • 13 g šviežių mielių
  • 80 g sviesto
  • 30 g parmezano
  • 475 g miltų
  • 12 g druskos
  • Žiupsnelio druskos
  • Norimų prieskonių
Pienas pašildomas iki 40°C, jame ištirpinamas sviestas, sudedamos mielės ir įberiamas žiupsnelis cukraus.
Miltai sumaišomi su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilamos mielės ir viskas gerai išminkoma. Tešla paliekama ~20 minučių pastovėti, vėliau vėl minkoma ir tada į ją įmaišomi norimi prieskoniai (aš naudojaus provanso žoleles, todėl lazdelės gavosi labai aromatingos ir gardžios), tešla paliekama dar 20 minučių.
Iš gautos tešlaos formojami ritinėliai ir jie kepami ~10~12 minučių 210ºC orkaitėje.




 Skanaus!

 




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą