2015 m. vasario 22 d., sekmadienis


Ar tik man atrodo, kad laikas tiesiog žaibiškai skrieja...? Kad kasdien skubame taip, jog nepastebim, kaip lekia dienos, kaip po truputį (o gal ir gana greitai) tirpsta sniegas, ima čiulbėti paukščiai ir jau, rodos, ima kvepėti pavasariu...?
Tačiau net kai tenka taip skubėti ir amžinai suktis darbų virtinėje vis tiek juk norisi ko nors skanaus, ko nors tiesiog prie puodelio rytinės kavos. Ko nors paprasto... O jei dar tai suteiks tiek daug džiaugsmo ir privers visus ragaujančius nors akimirkai šyptelėti - tikrai verta, verta praleisti tą, gal būt ir labai ribotą laiką virtuvėje, net negalvojant, kokie darbai dar laukia...



Šie sausainiai man tikras atradimas, labai paprastai ir gana greitai paruošiami, be galo skanūs ir reikalaujantys pačių paprasčiausių, beveik visada namie esančių produktų.
*Gaminau šiek tiek didesnę porciją, nei buvo nurodyta recepte, bet manau, kai gaminsiu dar kartą (o tikrai gaminsiu!) sausainių kepsiu dar daugiau, nes jų neliko tiesiog akimirksniu :)




Porcijų skaičius: 2 skardos sausainių
Gaminimo trukmė: ~ 1 val. (+1 val. tešlai laikyti šaldytuve)
Šaltinis: Gabrielės blogas


Reikės:
  • 375 g varškės (9% riebumo)
  • 300 g minkšto sviesto
  • 450 g miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • Vanilės pastos (arba ekstrakto)
  • Cukraus pabarstymui
Varškė sudedama į didelį dubenį ir gerai sutrinama šakute. Į varškę įmaišomas minkštas sviestas (aš iš pradžių tai dariau šakute, vėliau pradėjau minkyti rankomis), pagardinamas vanile. Į varškės masę beriami su kepimo milteliais sumaišyti miltai. Išminkoma vienalytė tešla.
Tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir valandą laikoma šaldytuve.
Sutvirtėjusi tešla kočiojama ant miltuoto paviršiaus, kad išeitų gana plonas tešlos lakštas. Iš tešlos, stikline, išspaudžiami apskritimai, jie dedami į cukrų, apvoliojami ir cukrus gerai įspaudžiamas į sausainius. Tada sausainiai du kartus sulenkiami per pusę ir dedami į kepimo skardą.
Sausainiai kepami 190 laipsnių orkaitėje ~20 min, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Esu gaminusi, tikrai skanūs sausainiukai. Čia kaip sakot tikras atradimas. :)

    AtsakytiPanaikinti